Путинизација

Када је руском народу тешко, када им је све скупо, појави се ВВ (што би реко Јуриј Шевчук), оде у неки руски Макси, доведе пред камере неког руског Мишковића и каже му пред камерама како то није лепо што је роба тако скупа и како има да снизи цене или да сноси последице. Поменути руски Мишковић се мало поспе пепелом и каже како ће већ исте вечери да спусти цене.

Камере се угасе, народ пред ТВ екранима коментарише „како му је рекао“, Путин и привредник попију по пиће, а цене наравно остану исте или скоче.

Овај наш што мисли да је нека величина изађе пред камере и рече како су неки „непристојно богати“ и како треба истражити порекло њихове имовине. Ма иди, измислио си топлу воду. Па зашто онда не истражујеш него причаш, и то где - на главном одбору своје странке. Као да ће то да истражује ДС, а не полиција, министрарство финансија или ко већ треба. Да ли је ово његово мишљење као страначког вође или председника државе? У крајњој линији, ни по једној ни по другој функцији он нема права да истражује било шта. Нигде у Уставу не пише да је председник Републике истражни орган.

Па шта је онда била та изјава? Представа за народ, док се камере не погасе, а он попије пиће са неким безобразно богатим.

Tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *