Имамо где да лупетамо? Хајде да лупетамо максимално!

Сајт Б92, тема „Уља која су добра за ваше здравље“ доноси неколико „чињеница“ за које (уколико сте иоле научно писмени - нпр. имали сте хемију у 7. и 8. разреду основне школе) вероватно нисте до сада чули.

Након што су нас новинари и преводиоци научили да постоје нека „есенцијална уља“ (лат. aetheroleum од гр. αἰθήρ ἔλαιον, ен. essential oil, ср. етарска уља), сајт Б92 је за своје читаоце припремио још неке занимљиве информације:

  • Постоје неке монозасићене масти. Вероватно су им све C-C везе двогубе, а имају једну просту, па се зато зову монозасићене.
  • Те масти помажу апсорбцији нечега.
  • Институт за броматологију Б92 недавно је открио нове масне киселине - линолејску и олејску. Надам се да ће добити неку награду као подстицај даљим истраживањима. Можда открију и стеарејску и палмитејску.
  • Институт за неосрпски језик Б92 је увео и одвојено писање у би сте [sic!].
  • Сазнаћете да је за оштар ум и слух заправо заслужан витамин Е. Не учење, не генетика, само се шибајте витамином Е и без сумње ћете постати генијални апсолутни слухиста.

За то да писац чланка у Б92 ипак делује колико-толико интелигентно, побринуо се коментатор DečkoKojiZna, који је понудио и додатне информације:

Ulje račića(najjači antioksidans koji se zove astaksantin i omega 3 koje se mnogo bolje absorbuje nego riblje ulje).Makadamino ulje najbolje za prženje.Borago ulje ili ulje žutog noćurka za inflamatorne procese(artritis,ekcemi,astma..)Ekstra devičansko maslinovo ulje za salate.Laneno ulje,solidan izvor omega 3 i jak antioksidans.Kokosovo ulje za kosu,za kožu i solidan antibiotik.Na kraju najjači antibiotici(jači od bilo kog farmaceutskog antibiotila),pored manuke meda su ulje origana(divljeg po mogućstvu) i ulje belog luka koje može da se koristi i za tinutitis.

Оволико глупости у овако мало реченица препуштам читаоцима за анализирање.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *